julbord, julfrule och ett roligt "missförstånd"

Igår kväll gick årets "julbord" av stapeln, i år blev det inget traditionellt julbord. Martin hade enväldigt valt bort sillen, prinskorvarna och köttbullarna och iställt valt middag på middag på Qvarnen (det gjorde inget tyckte vi). Extra roligt var det i år då vi hade några nya ansikten kring bordet, det var våra målare med respektive. Jättetrevlig kväll där många viktiga och mindre viktiga ämnen avhandlades  :-)
Synd att det var torsdag och att jag hade barnvakt som skulle avlösas annars hade jag kunnat stanna lääänge till :-)
 
 
I morse var det så dags för den årliga traditionen målarjulfrukost. Vi samlas, äter skinkmacka, dricker kaffe och delar ut lite paket.
Finns det hjärterum, finns det stjärterum <3
 
Sedan måste jag få dela med mig av ett roligt ..... missförstånd... eller vad man ska kalla det. Det har frambringat ett riktigt gott skratt i alla fall. Hade som sagt en målare hemma i går morse som tapetserade om fondväggen i köket. Han kom ganska tidigt på morgonen när jag och min son gjorde oss i ordning för att åka iväg till jobb/dagis. Jag sa till min son att när pappa hämtat dig i eftermiddag så får du visa honom den nya tapeten, det skulle han göra. Han tyckte nog det var spännande att det kom en målare och grejjade i köket (vår son har en förkärlek till allt som har med verktyg, måleri, snickeri och sådant att göra).
När sedan sambon och sonen kommer hem så ska sonen berätta om målaren och tapeten och allt som var så spännande på morgonen, då säger han till sin pappa; "målaren borstade tänderna här, han hade med sig sin tandborste"
"Han lät väldigt övertygad" sa min sambo och skrattade, "nästa gång kanske jag ska tapetsera själv?" sa han och vi skrattade.
Så i morse var jag ju tvungen att försöka klura ut varför sonen fått för sig att målaren borstat tänderna hos oss. Då svarade han; "Ja men han hade ju en tandborse med sig"
"nähe? hade han verkligen en tandborste?" frågade jag
"ja han gick ju med en gul tandborste i munnen"
Då kom jag ju på att det han trodde var en tandborse var ju tapetkniven (som är gul och faktiskt påminner lite om en tandborste) och den hade målaren i munnen när han mätte våderna.
Barn är ju härliga!
Hoppas ni får en härlig jul! Det ska jag ha i mitt nytapetserade kök :-)
 
/Mallan